Bűnösnek találta az esküdtszék Harvey Weinsteint

Bűnösnek mondta ki az esküdtszék Harvey Weinstein filmproducert nemi erőszakban, miután 6 nő is ellene vallott egy New York-i bíróság előtt. A filmmogulnak, aki több Oscar-díjas filmnek is producere volt, börtönbe kell vonulnia, hogy mennyi időre, azt majd a bíróság dönti el, az ítélet március 11-én születhet meg.

A filmproducert megbilincselték a tárgyalóteremben, és őrizetbe is vették, így érkezik majd az ítélethirdetésre is.

A Weinstein elleni büntetőügy a #MeToo mozgalom első és legfontosabb ugye volt. 2017-ben egy New York Times cikkel kezdődött, majd egyre több színésznő lépett elő hasonló történetekkel arról, hogy fiatalabb korában Weinstein szexuálisan közeledett hozzá, esetleg azzal zsarolta, hogy a karrierje érdekében engednie kell a producernek. (Guardian, New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér