Kenyérsütővel próbáltak befűteni, meghalt az ötéves gyerek

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 43 éves nő ellen, akinek gyermeke lakástűzben vesztette életét. A vádirat szerint az asszony egyedül nevelte négy kiskorú gyermekét egy miskolci családi házban nehéz anyagi körülmények között. A gázért feltöltő kártyával fizettek, 2019 február végén azonban elfogyott a kártyáról a pénz. A tragédia hétvégéjén csak a vádlott, az édesanyja és legkisebb fiú gyermeke tartózkodtak otthon, mivel másik három gyermeke az apánál töltötte a hétvégét. A nő úgy próbált meleget biztosítani, hogy 

"az édesanyjával közösen használt szobában egy gofrisütővel fűtött, míg a fia szobájába éjszakára egy elektromos kenyérsütőgépet vitt be, amelyet a gyermek ágyától mindössze öt centiméterre, a laminált padlóra tett."

Hajnalban azonban "az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, ettől tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ágyneműre, a matracra és a bútorzatra, melynek következtében a szoba teljesen lángba borult," írja a közlemény. A tüzet először az asszony vette észre, megpróbálta menteni a gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bejutni a szobába, és mivel a tűz egyre hevesebben lángolt, az édesanyjával együtt ki kellett menekülniük a lakásból. A gyermek felébredt a tűzre, megpróbált menekülni az ablak irányába, de a szobából már nem jutott ki. Szénmonoxid mérgezés és az égési sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség a nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér