Megérkeztek a menetrend szerinti cigája bárányok a Debreceni Állatkertbe

Cigája jerke újszülött bárányával.Fotó: Debreceni Állatkert

Mint minden évben, úgy idén is február végén ellettek a Debreceni Állatkert cigája juhai. Közleményük szerint február végén három egészsésges utód is világra jött: február 20-án egy kos és egy jerke, 22-én egy újabb kos született.

Egy újjszülött jerke rezignáltan szemléli két újszülött kos küzdelmét.Fotó: Debreceni Állatkert

"A virgonc kisbárányok jókedvűen és sok játékkal töltik idejüket szüleik társaságában" - írták. Mivel a bárányok nagyon kíváncsiak, nekik is öröm, hogy most már a látogatók is betérhetnek hozzájuk.

Fotó: Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert közleménye szerint kiemelt feladatának tekinti az őshonos állatfajok génállományának megőrzését, "ezért is tart 2016 óta cigája juhokat", bár azok valójában még a közleményük szerint sem őshonosak, mert csak a XVIII. század végén került hazánkba Kisázsiából.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér