Romkocsmában és a Széchenyi fürdőben is jártak a koronavírussal megfertőzött turistalányok

A hvg.hu írt arról, hogy több információt is megosztott az országos tisztifőorvos azzal a négy diáklánnyal kapcsolatban, akik közül kettőt, egy amerikai és egy ecuadori diákot diagnosztizáltak koronavírussal.

Müller Cecília sajtótájékoztatóján elmondta, hogy  a négy barátnő a Flixbus járatával érkezett Budapestre Bécsből. A magyar hatóságok már megkapták az utaslistát, a protokoll szerint meg fogják keresni két-két üléséig a közelükben ülőket. A hatóságok úgy tudják, hogy a buszjáraton négy magyar utazott. 

Úgy tudni, hogy a turisták két napig voltak Budapesten, egy belvárosi lakásban laktak, de nem találkoztak a tulajdonossal. Az Airbnb-t megfelelően takarították és fertőtlenítették utána. Viszont a lányok nem ismerték korábban Budapestet, ezért nem tudták pontosan visszaadni, merre jártak. A hvg.hu beszámolója szerint Müller arról beszélt, hogy főleg gyalog közlekedtek, és jártak egy romkocsmában, palacsintázóban, illetve a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát.

A fürdőben a beszámolók szerint épp egy hete vezettek be új fertőtlenítési gyakorlatot, illetve megemelték a medencék klórszintjét is. És bár Müller szerint nincs ok az aggodalomra, de elrendeltek most egy rendkívüli fertőtlenítő takarítást. 

Azt a hatóságok egyelőre még vizsgálják, hogy kivel kerülhettek szorosabb kapcsolatba a lányok, akikkel a magyar szakemberek Skype-on beszéltek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó