Hatósági áras lett Franciaországban a kézfertőtlenítő

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az országban már 423 személynél állapították meg a fertőzést - ez a francia egészségügyi hatóságok csütörtök este tartott tájékoztatóján hangzott el. Heten belehaltak a betegségbe, ami elég nagy ugrás az előző naphoz képest. Az új fertőzöttek között van egy parlamenti képviselő és egy buszsofőr az Orly repülőtér közeléből, délre Párizstól. 

Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Emmanuel Macron azt mondta, a járvány „elkerülhetetlen”. Úgy 150 iskolát már bezártak, 45 ezer diák és 3000 tanár maradt otthon. Ugyanakkor nem tervezik, hogy elhalasztják a középiskolások érettségi vizsgáját májusban és júniusban. 

A francia hatóságok bejelentették, hogy 3 euróban maximalizálják a 100 ml-es kézfertőtlenítő árát. A rendelkezés mától (péntektől) május 31.-ig marad érvényben.

(Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér