Már hét magyarországi koronavírus-fertőzött van

Egészségügy
2020 március 08., 06:15

A karanténban lévő egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést új koronavírus-fertőzést szombat este, így már hét magyarországi fertőzött van, derül ki a kormányzati tájékoztatási honlap vasárnap reggeli beszámolójából. A hét beteg közül 4 iráni, 1 brit, és 2 magyar állampolgár.

  • A 6. fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.
  • A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban. A nőbetegnél csak a 2. laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.

"Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.," írják.