Afrikai vadmacska sebesített meg brüsszeli tűzoltókat

A Brüsszelben befogott szerválFotó: Natuurhulpcentrum

Szervál sebesített meg legalább két belga tűzoltót Brüsszel egyik északi kerületében, Schaerbeekben. A kerületben a rendőrség más okból tartott házkutatást, amikor váratlanul szembetalálták magukat az Afrikában őshonos vadmacskafajta egy elszabadult egyedével. Ők riasztották a tűzoltókat, akik az állat befogása közben sebesültek meg.

A szervál nagyot harcolt, még egy befogóhálót is tönkretett. Befogása után végül a limburgi Natuurhulpcentrum vadállatmenhelyre szállították.

A menhely közleménye szerint "mostanában divat afrikai vadmacskaféléket tartani házi kedvencként. Ez törvénytelen!".

A szerválokról általában azt írják, hogy bár apró termete miatt cuki kis leopárdnak tűnik, valójában "nagyon agresszív" is lehet. Ehhez még hozzátették, hogy "a szlogenünk: csak egy idióta választ magának egzotikus állatot szobatársnak". (Via The Brussels Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér