Financial Times: Akár már pénteken lezárhatják Londont

Boris Johnson brit miniszterelnök és kormánya rövidesen újabb járványügyi lépéseket vezethet be, köztük London lezárását - írja a Financial Times. A lapnak nyilatkozó kormányzati források is megerősítették, hogy a kormány akár már pénteken lezárhatja a fővárost.

Szerdán, ahogyan a vírus brit halálos áldozatainak száma 33-ról 104-re ugrott, Boris Johnson bejelentette, hogy bezárják az iskolákat, és hozzátette, nem félnek ennél drasztikusabb lépések meghozatalától sem.

Tény, hogy jelenleg Londont érinti a legsúlyosabban a járvány az egész országban, az itteni adatokhoz képest a vidéki fertőzések száma elenyésző.

A Financial Times forrásai szerint London lezárásához már készültségbe helyezték a rendőrséget is. A lezárt városban egyszerre csak egy ember hagyhatná el azokat az otthonokat, ahol többen élnek, a szupermarketek biztonságára pedig rendőrök vigyáznának. A legtöbb bolt bezárna, az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak persze nem. A tervek szerint a lezárás bejelentése után 12 órát adnának London lakosságának a felkészülésre, utána életbe léphet az intézkedés. (Financial Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér