Orbán Viktor elsőként érkezett az operatív törzs ülésére, hogy meggyőződjön róla, működik-e a határzár

politika
2020 március 19., 06:37

Orbán Viktor miniszterelnök már hajnali 6:34 perckor videóban jelentkezett be a Facebookon. A poszthoz mellékelt szöveg szerint a felvétel hajnali 5:55 perckor készült, amikor a miniszterelnök - elsőként - megérkezett az Operatív Törzs ülésére, hogy, mint fogalmazott "az éjszakai helyzetet tekintsük át".

link Forrás

Az operatív törzs ülése után közzétett adatok szerint szerdán 15 új fertőzöttet regisztráltak, a járvány kezdete óta nem volt ekkora számszerű növekedés a fertőzöttek számában. Az új fertőzöttek mind magyarok, és a tisztifőorvos, Müller Cecília is arról beszélt, hogy "Magyarországon bárhol jelen lehet a vírus", a járvány pedig a második szakaszába lépett, amikor már közösségen belül terjed.

Orbán mégis arról beszélt, hogy "remélem, hogy az éjszaka működött a határzár és a határőrizet, és abban is bízom, hogy a humanitárius folyosókon, akiknek kellett, azok át is jutottak". Orbán a járvány kezdete óta próbál összefüggést felfedezni a koronavírusjárvány és az illegális bevándorlás között, bár ezidáig Magyarországon kizárólag az országban legálisan tartózkodó külföldieknél mutatták ki a vírusfertőzést.