Ezekkel a plakátokkal figyelmeztetné a kormány az időseket, hogy maradjanak otthon

A koronavirus.gov.hu-ról letölthető plakáttal egészült ki az idősek védelmében a koronavírus-járvány elleni védekezés - jelentette be az országos tisztifőorvos az operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. 

„Kérjük, hogy segítse az idősek számára szóló felhívás megosztását a közösségi médiában, vagy akár az itt letölthető plakát kihelyezését a saját környezetében, a lépcsőházban, a bejárati kapukon!”

- olvasható a központi kormányzati oldalon. Müller Cecília erre külön felhívta az az önkormányzatok és lakóközösségek figyelmét - írja az MTI, amely már talált is kiragasztott plakátokat.

Otthonmaradásra biztató, az idős állampolgároknak szóló felhívást ragaszt ki egy lány egy nagykanizsai társasház bejárati ajtajára március 22-énFotó: Varga György/MTI/MTVA
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér