Harvey Weinstein koronavírusos

külföld
2020 március 23., 06:32

Pozitív lett a nemi erőszak miatt börtönbüntetését töltő Harvey Weinstein koronavírustesztje, írja a Reuters a New York-i büntetésvégrehajtás szakszervezetére hivatkozva. Beszámolójuk szerint Weinsteint a Wende büntetésvégrehajtási intézetben elkülönítették.

A brit hírügynökségnek nyilatkozó szakszervezeti vezető, Michael Powers szerint Weinstein teszteredménye vasárnap érkezett meg. Powers amúgy elsősorban a fertőzöttel kapcsolatba került börtönszemélyzetért aggódott, mivel a börtönben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük.

Weinsteint szerdán szállították át a Buffalótól keletre levő legszigorúbb biztonságú fegyintézetbe a legendás New York-i gyűjtőfogházból a Rikers Island-i börtönből. A producert március 11-én 23 év börtönre ítélték Jessica Mann megerőszakolása és az egykori asszisztense, Mimi Haleyi ellen elkövetett szexuális támadás miatt. Az ítélet után Weinsteint pár napig más problémákkal kórházban kezelték. A producer kora alapján, illetve fennálló egészségügyi problémái, magas vérnyomása és cukorbetegsége miatt kiemelten veszélyeztetett a járványban.