Agrárminiszter: Ha tudjuk az áruk szabad forgalmát biztosítani, akkor egyáltalán nem lesznek ellátási nehézségek

Nem okos döntés bezárni a piacokat, ezért is kérte a minisztérium az önkormányzatokat, hogy ne hozzanak ilyen döntést, mondta az agrárminiszter a HírTV keddi műsorában. Nagy István szerint a piacok kültéren vannak, szabad levegőn vannak, ha itt nem tudnának, akkor csak a zárt boltokba mehetnének vásárolni az emberek.

„Azt kérjük az önkormányzatok vezetőitől, hogy ne korlátozzák, ne bezárják a piacokat, hanem nyissák ki! Hosszított, rugalmas menettel, hogy az emberek eloszolva, minél többen ott tudjanak lenni és vásárolni tudjanak," 

tette hozzá. Hangsúlyozta: természetesen itt is be kell tartani az ajánlásokat, vigyázni kell a másikra. Nagy szerint több ezer család megélhetése, a helyi gazdaság múlik ezen. 

"Ha tudjuk az áruk szabad forgalmát biztosítani, akkor ellátási nehézségekről egyáltalán nem kell beszélni. Inkább az export lehet a baj,"

tette hozzá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér