Húsvétig biztosan fenntartják a korlátozó intézkedéseket Németországban

Az emberek mozgását és egymás közötti közvetlen kapcsolatot korlátozó rendelkezéseket húsvétig biztosan fenn kell tartani Németországban, közölte a német szövetségi egészségügyi miniszter csütörtökön Berlinben. Jens Spahn szerint az ország most még csak "a vihar előtti csend" szakaszában tart a járványnak, egyelőre senki sem tudja megmondani, hogy hogyan alakul a helyzet a következő néhány hétben. Hozzátette:

egyelőre a járvány lassítása, és az intenzív ellátásra alkalmas kórházi férőhelyek számának növelése a legfontosabb.

Németországban mintegy 28 ezer intenzív ellátást biztosít kórházi ágyat üzemeltetnek, ezek közül 26 ezer alkalmas lélegeztetésre. Az utóbbi hetekben lefejlesztettek egy online platformot, amivel a kapacitás kihasználást tudják összehangolni. Ehhez eddig az kórházak és a klinikák 60-70 százaléka csatlakozott. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér