48 órán belül megtelhetnek a párizsi kórházak

Akár 48 órán belül is megtelhetnek a párizsi kórházak, közölte a francia kórházszövetség elnöke, Frederic Valletoux a BFM TV-nek adott interjújában. "Nyilvánvalóan segítségre lesz szükségünk Ile-de France-ban (a Párizst is magában foglaló megyében), mert ami keleten történt, az most ide tart" - mondta, Grand Est megyére, az első nagyobb franciaországi járványgócra utalva, ahol a kórházak már nem képesek fogadni a betegeket, akiket így a hadsereg segítségével szállítják az ország más részeibe.

Franciaországban a hivatalos adatok szerint már 28 ezernél is több fertőzött van, több mint negyedük Párizs és elővárosai kórházaiban. Közülük 1300-an szorulnak intenzív ellátásra.

Valletoux szerint a legrosszabb esetben akár már egy napon belül is megtelhetnek a párizsi kórházak, ezért szerinte most "szolidaritást kell mutatniuk a megyéknek, kórházaknak", és növelni kell az átutalt betegek számát. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér