Pont most várható globális kotonhiány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Óvszerhiányra számíthatunk világszerte, mivel egy hétre teljesen leállt a világ legnagyobb gyártója,  amely más cégeknek is állít elő termékeket - írja a Guardian. A maláj Karex az országban bevezetett szigorú koronavírus-ellenes intézkedések miatt volt kénytelen leállítani a termelését mindhárom gyárában, amiket pénteken újraindíthatott ugyan, de a korábbihoz képest csak fele kapacitással. A cég szerint eddig 100 millió óvszerrel kevesebbet gyártottak, mint tették volna a korlátozások miatt. A Kírex jó pár megrendelőnek dolgozik, ezek között van a Durex, de a brit állami egészségügyi szolgálat és az ENSZ is az ő termékeiket osztogatja. 

Malajzián kívül a világ legnagyobb óvszerelőállítói Kína, ahol szintén voltak gyárleállítások az elmúlt időszakban, illetve India és Thaiföld, ahol épp most van felfutóban a járvány.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér