Pont most várható globális kotonhiány

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Óvszerhiányra számíthatunk világszerte, mivel egy hétre teljesen leállt a világ legnagyobb gyártója,  amely más cégeknek is állít elő termékeket - írja a Guardian. A maláj Karex az országban bevezetett szigorú koronavírus-ellenes intézkedések miatt volt kénytelen leállítani a termelését mindhárom gyárában, amiket pénteken újraindíthatott ugyan, de a korábbihoz képest csak fele kapacitással. A cég szerint eddig 100 millió óvszerrel kevesebbet gyártottak, mint tették volna a korlátozások miatt. A Kírex jó pár megrendelőnek dolgozik, ezek között van a Durex, de a brit állami egészségügyi szolgálat és az ENSZ is az ő termékeiket osztogatja. 

Malajzián kívül a világ legnagyobb óvszerelőállítói Kína, ahol szintén voltak gyárleállítások az elmúlt időszakban, illetve India és Thaiföld, ahol épp most van felfutóban a járvány.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!