Németország ismét átvesz olasz betegeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német légierő koronavírusos olasz betegeket visz Németországba szombaton, ezzel is csökkentsék az észak-olaszországi egészségügyi létesítmények túlterheltségét. A Lufwaffe egy repülő intenzív osztályt rendezett be egy Airbus A310 MedEvac típusú repülőgépen, ami így hat súlyos beteg szállítására alkalmas. Ezen kívül még 38 ágyat tud befogadni. A gép szombat reggel indul Kölnből Bergamoba, és még aznap vissza is tér, a betegeket civil kórházakban helyezik el Bochumban, Kölnben és Bonnban. 

"A legnagyobb szükség idején magától értetődő, hogy barátaink oldalán állunk. Európának össze kell tartania",

jelentette ki Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér