Holtan találták Hessen pénzügyminiszterét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Holtan találták szombaton Hessen tartomány pénzügyminiszterét. Thomas Schäfer holttestét Hochheim közelében találták meg a német szuperexpressz, az ICE pályáján.

Thomas SchäferFotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance/AFP

A hivatalos tájékoztatás szerint "a tetthely alapos átvizsgálása, számos tanú kihallgatása, a műszaki és kriminológiai értékelések és a nyomozás eredményei alapján" Schäfer öngyilkosságot követhetett el.

Schäfert sokan a hesseni miniszterelnök, a kereszténydemokrata Volker Bouffier lehetséges utódjának tartották. Bouffier szombat esti közleményében "megrázkódtatásáról" beszélt Schäfer halála kapcsán. (Via Der Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér