Megnyílt a fertőző Covid-osztály a János kórházban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn megnyílt a Szent János Kórház belgyógyászati tömbjében a fertőző Covid-osztály. Nyulas Tibor orvosigazgató-helyettes azt mondta az Indexnek, hogy olyan koronavírusos betegeket fogadnak majd itt, akik emellett például agyvérzést kaptak, vagy baleset érte őket,  

Az osztályt azért nyitották meg most, hogy „a bizonytalan eseteket jobban el tudják izolálni a többi osztálytól, és gyakoroltatni lehessen az embereket, hogy az éles helyzetben már gördülékenyebb legyen az ellátás”. A kórházban alapesetben 17 intenzív ágy van, ez most 15-tel egészül ki. 

Budapesten összesen hat kórházat jelöltek ki, ahol először 15, majd 30 új intenzív ágyat kell kialakítani. Utóbbi a János esetében egy újabb tömg kiürítését jelenti. Az Index megkérdezte, hogy ez plusz 30 lélegeztetőgépet is jelent-e, amire Nyulasi azt mondta, „összeszedjük, amink van”.

Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap azt mondta, 14-en szorulnak jelenleg intenzív kezelésre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér