WHO: Még Ázsiában is messze a járvány vége

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Messze a vége a koronavírus-járványnak az ázsiai és csendes-óceáni térségben, figyelmeztetett kedden az egészségügyi világszervezet, a WHO illetékese.

Kaszai Takesi, a WHO regionális igazgatója szerint azok az intézkedések, amelyeket már meghoztak a vírus terjedése ellen arra jók, hogy időt nyerjenek az egyes országok számára, amelyek így jobban fel tudnak készülni a tömeges megbetegedésekre.

Külön figyelmeztette azokat az országokat, ahol egyre kevesebb új fertőzést regisztrálnak, hogy továbbra is legyenek éberek, mert a vírus bármikor elszabadulhat. Szerinte a régióban a fertőzésveszély egészen addig nem fog elmúlni, amíg a világjárványt nem sikerül megfékezni. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér