A Fülöp-szigetek elnöke agyonlövéssel fenyegeti azokat, akik megszegik a karantént

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rodrigo Duterte, a véres drogháborújáról elhíresült fülöp-szigeteki elnök egy szerdai televíziós beszédében arra kérte a rendőrség és a hadsereg tagjait, hogy aki megszegi a járvány miatt bevezetett karantént, nem hajlandó engedelmeskedni, és veszélybe sodorja az életüket, azt egyszerűen lőjék agyon. 

„Értve? Lőjék agyon!”Az elnök arra is felszólította az embereket, hogy hagyják abba a kórházi dolgozókkal szembeni erőszakoskodást, ugyanis több ilyen esetről is hallani lehetett. Nem sokkal Duterte beszéde előtt több embert letartóztattak Manila szegénynegyedében, ahol a megfelelő élelmiszerellátás hiánya miatt tiltakoztak. 

Rodrigo DuterteFotó: TED ALJIBE/AFP

Az országos rendőrfőnök utólag azt mondta, megértették, hogy Duterte komolyan veszi a közrendet, és senkit sem fognak lelőni.

A Fülöp-szigeteken a hivatalos adatok szerint eddig 96-an haltak meg a koronavírus miatt, és 2311 fertőzést regisztráltak, szinte mindegyiket az utóbbi néhány hétben. Naponta több száz újab fertőzést jelentenek, ami komoly veszélyt jelent az ország törékeny egészségügyi rendszerére. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér