Dél-Amerikában elutasították őket, végül Floridában köthet ki két óceánjáró

Koronavírussal fertőzöttek és halottak is vannak azon a két óceánjárón, amelyek összesen 2500 utast szállítanak, és amelyeket több dél-amerikai országban is elutasítottak, míg végül engedélyt kaptak, hogy kikössenek Floridában. 

Az MS Zaandam 2017-benFotó: CORTESÍA/NOTIMEX via AFP

A BBC azt írja, az MS Zaandam és az MS Rotterdam 45, enyhe tüneteket mutató utasának a fedélzeten kell maradnia egészen addig, amíg fel nem épülnek. Azokat, akiknek sürgős orvosi ellátásra van szükségük, kórházba szállítják, a többieket pedig fertőtleníthető buszokkal a reptérre viszik, ahonnan hazautazhatnak.  

Kilenc utasnál mutatták ki a fertőzést, négyen pedig meghaltak. Az utasok többsége amerikai, kanadai és brit állampolgárságú.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.