Dél-Amerikában elutasították őket, végül Floridában köthet ki két óceánjáró

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Koronavírussal fertőzöttek és halottak is vannak azon a két óceánjárón, amelyek összesen 2500 utast szállítanak, és amelyeket több dél-amerikai országban is elutasítottak, míg végül engedélyt kaptak, hogy kikössenek Floridában. 

Az MS Zaandam 2017-benFotó: CORTESÍA/NOTIMEX via AFP

A BBC azt írja, az MS Zaandam és az MS Rotterdam 45, enyhe tüneteket mutató utasának a fedélzeten kell maradnia egészen addig, amíg fel nem épülnek. Azokat, akiknek sürgős orvosi ellátásra van szükségük, kórházba szállítják, a többieket pedig fertőtleníthető buszokkal a reptérre viszik, ahonnan hazautazhatnak.  

Kilenc utasnál mutatták ki a fertőzést, négyen pedig meghaltak. Az utasok többsége amerikai, kanadai és brit állampolgárságú.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér