Georgia kormányzója most tudta meg, hogy tünetmentes hordozók is terjesztik a koronavírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Brian Kemp, Georgia állam republikánus kormányzója szerdán kijárási korlátozásokat jelentett be, a bejelentésében pedig azzal indokolta a döntést, hogy az utóbbi 24 órában új adatok láttak napvilágot az új koronavírussal kapcsolatban, többek közt az, hogy a betegség tünetmentes hordozói is terjesztik a fertőzést.

Természetesen lehetséges, hogy Kemp most tudta ezt meg, a járványügyi szakemberek azonban hetek, hónapok óta mondják, hogy a tünetmentes fertőzöttek is terjesztik a betegséget, tehát nem elég csak azoknak kerülnie a tömeget, akik rosszul érzik magukat. Sőt, az utóbbi hetekben az is kiderült, hogy a vírus terjedéséért legnagyobbrészt a tünetmentes fertőzöttek felelnek. (The Hill)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér