Két hétig nem jöhetnek ki zárkájukból az amerikai rabok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírusjárvány különösen veszélyes helyzetet teremtett a börtönökben, ahol jól belátható okokból nehéz megvalósítani a közösségi távolságtartást. Különösen éles a helyzet az Egyesült Államokban, ahol több évtized elhibázott büntetőpolitikája miatt tízezrével töltik hosszú börtönbüntetésüket nem erőszakos bűnelkövetők is, és ahol a világon a legnagyobb a börtönnépesség.

Mégis, miközben még olyan diktatúrákban, mint Irán is szabadon engedik még a politikai foglyokat is, hogy enyhítsenek a helyzeten, az USA-ban egyelőre csak annyit rendeltek el, hogy a következő két hétben a szövetségi fegyintézetekben fogva tartott 1460 ezer rab nem hagyhatja el celláját. Ezt is csak azután rendelték el, hogy egy lousisianai szövetségi börtönben két elítélt is elhunyt covid-19 betegségben, és másik húsz is kórházba került. A helyzet annyira súlyos, hogy a helyi egészségügyi hatóságok fölöslegesnek ítélték rabtársaik tesztelését, feltételezve, hogy úgyis mind megfertőződtek. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér