Újabb spanyol rekord: egy nap alatt majdnem ezren haltak bele a koronavírusba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt 24 órában 950-en haltak meg Spanyolországban a koronavírus miatt, ami újabb rekordot jelent, írja az El País. Összességében már több mint tízezer spanyolországi áldozatról tudni, miközben 110 ezernél is több fertőzöttet regisztráltak. Eddig csaknem 27 ezren gyógyultak meg, és 54 ezer embernek volt szüksége kórházi ellátásra.

A halálozási számokról Salvador Illa egészségügyi miniszter azt mondta, nem festenek jól, de „stabilizálódott a görbe, és elkezdődött a lassulási szakasz”.A Guardian elemzése szerint is lassulni látszik a fertőzés terjedése, ezúttal is nyolc százalékkal nőtt a fertőzések száma, akárcsak az elmúlt napokban. Március első felében ez még húsz százalék volt, március végén pedig 12. Olaszország után Spanyolországban van a legtöbb fertőzött Európában. 

Továbbra is Madrid és környéke a leginkább érintett, itt több mint 32 ezer esetet jelentettek, és több mint négyezren haltak meg. 

Közben a munkaerőpiac az ország történetének legrosszabb hónapján van túl, eddig 834 ezer munkahely szűnt meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér