Ausztrália főorvosa szerint globálisan akár 10 millió ember is megfertőződhetett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A fertőzöttek száma a hivatalos adatok szerint most érte el az egymilliót, de az ausztrál főorvos szerint tízszer több lehet a fertőzött, mivel sok országban nem végeznek elegendő tesztet. 

„Világszerte egymillió fertőzés történt. De úgy gondoljuk, hogy a valódi szám ötször vagy tízszer nagyobb”- mondta Brendan Murphy főorvos.

Murphy azt is hozzátette, hogy a halálozási ráta országonkénti jelentős eltérése is arra utal, hogy a tudottnál sokkal több fertőzött van. A WHO felszólította az országokat, hogy kezdjenek nagy számban teszteket végezni, miután kritikát fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy országonként mennyire eltér a hivatalos fertőzöttek száma. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó