Még mindig hétszáz felett van a naponta elhunytak száma Olaszországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az olasz polgári védelmi hatóság péntek esti tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 766-an vesztették életüket az új típusú koronavírus-járványban. Az előző nap ez a szám 760, szerdán 727, kedden 837 volt. A járvány megjelenése óta 14 681-en haltak meg. 

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma sem csökkent érdemben: csütörtökön 2477, pénteken 2339 főnél mutatták ki a vírust.

Emelkedett ugyanekkor a naponta végzett vírustesztek száma, míg március közepén nap tízezret, most már mintegy napi negyvenezret végeznek, jelentős többségüket Lombardia és Veneto tartományban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér