Meggyógyult a cremonai nővér, aki a koronavírus ellen harcoló olasz ápolók szimbóluma lett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 43 éves Elena Pagliarini teszteredménye néhány nappal azután lett pozitív, hogy fotója bejárta az internetet, és az egészségügyi dolgozók járvány elleni küzdelmének ikonikus képe lett.

A fotó, amin kimerülten dőlt rá az íróasztalra a cremonai sürgősségi osztályon,  a 12 órás műszak végén, bejárta az egész olasz és a nemzetközi sajtót is. A képet Francesca Mangiatordi doktornő készítette, akit meghatott a jelenet ereje és emberi oldala. 

Öt nappal a fotó készülte után a Elena Pagliarini tesztje pozitív lett, és megkezdte otthoni karanténját. Most már jobban van, néhány hét elteltével a teszt negatív eredménnyel zárult, most várja a másodikat. 

„Szenvedélyesen szeretem a munkámat, nem azért csinálom, hogy megköszönjék nekem” – mondta a Corriere Della Serának, hozzátéve, hogy a felvétel a „törékenyebb oldalát” mutatta, röviddel azelőtt, hogy kimerülten elaludt volna.

Most úgy tűnik, a nővér hamarosan visszatér a munkába.

A cikk elkészülésében közreműködött Gulyás András.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!