Meggyógyult a cremonai nővér, aki a koronavírus ellen harcoló olasz ápolók szimbóluma lett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 43 éves Elena Pagliarini teszteredménye néhány nappal azután lett pozitív, hogy fotója bejárta az internetet, és az egészségügyi dolgozók járvány elleni küzdelmének ikonikus képe lett.

A fotó, amin kimerülten dőlt rá az íróasztalra a cremonai sürgősségi osztályon,  a 12 órás műszak végén, bejárta az egész olasz és a nemzetközi sajtót is. A képet Francesca Mangiatordi doktornő készítette, akit meghatott a jelenet ereje és emberi oldala. 

Öt nappal a fotó készülte után a Elena Pagliarini tesztje pozitív lett, és megkezdte otthoni karanténját. Most már jobban van, néhány hét elteltével a teszt negatív eredménnyel zárult, most várja a másodikat. 

„Szenvedélyesen szeretem a munkámat, nem azért csinálom, hogy megköszönjék nekem” – mondta a Corriere Della Serának, hozzátéve, hogy a felvétel a „törékenyebb oldalát” mutatta, röviddel azelőtt, hogy kimerülten elaludt volna.

Most úgy tűnik, a nővér hamarosan visszatér a munkába.

A cikk elkészülésében közreműködött Gulyás András.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér