Rekord: az elmúlt 24 órában 684-en haltak meg Nagy-Britanniában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Minden eddiginél többen, 684-en vesztették életüket koronavírus okozta betegség miatt az elmúlt 24 órában Nagy-Britanniában. Az állami egészségügyi szolgálat jelentése szerint az országban eddig 3605 ember halálát okozta  a SARS-CoV-2 vírus. A hivatalos adatok szerint péntekre az előző napi 33 718-ról 38 168-ra emelkedett a fertőzöttek száma. 

Bár Boris Johnson miniszterelnök elkülönítése péntekig tartott volna, mivel még hőemelkedése van, ezt meghosszabbították. A kormányfőről múlt csütörtökön állapították meg, hogy megfertőződött. Johnson arra kérte az embereket, hogy a hétvégére ígérkező kellemes tavaszi időben is tartsák magukat a kijárást korlátozó intézkedésekhez, "akkor is, ha már kezdenek megbolondulni a bezártságtól".

A Buckingham palota pénteken közölte:  II. Erzsébet királyn  vasárnap este televíziós beszédet intéz népéhez a koronavírus-járvány miatt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér