A helyi sajtóhírek szerint egy 25 éves magyar is belehalt a koronavírusba a thaiföldi Phuketen

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Kihalt strand Phuketen, a thaiföldi turistaparadicsomban. A helyi sajtó beszámolói szerint egy 25 éves magyar is áldozatául esett itt a járványnak.Fotó: Valentin Chebunin/Sputnik via AFP

Frissítés 10:30: Érdeklődésünkre a Külügyminisztérium bangkoki nagykövetsége tájékoztatása alapján azt a felvilágosítást adta, hogy a 25 éves magyar férfinál a kórházban ugyan kimutatták a fertőzést, de nem ebbe, hanem március 25-én elszenvedett motorbalesete súlyos sérüléseibe halt bele.

Egy magyar állampolgár is életét vesztette a koronavírusjárványban Thaiföldön, írja a helyi sajtó. A beszámolók szerint Phuketen, a népszerű turistaparadicsomban már száz koronavírusos esetet tartanak nyilván. A részletes listán 88. esetként tartják számon egy 25 éves magyar állampolgárét, aki a hírek szerint bele is halt a fertőzésbe.

A Thaiger beszámolója szerint a fertőzött magyar március 26-án betegedett meg, 35 közeli kapcsolatát is veszélyeztetettnek tartják, ezért keresik is őket a thai hatóságok. Egy másik helyi lap, a Newshawk Phuket híre szerint a férfi műtéten is átesett, vagyis ezek alapján más betegségben is szenvedhetett. A magyar férfi a hírek szerint november óta tartózkodott Thaiföldön.

A hírrel kerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, amint válaszolnak, frissítjük beszámolónkat.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó