A helyi sajtóhírek szerint egy 25 éves magyar is belehalt a koronavírusba a thaiföldi Phuketen

külföld
2020 április 06., 06:07
A járványkorlátozások miatt kihalt strand Phuketen, a thaiföldi turistaparadicsomban 2020. április 4-én.
photo_camera Kihalt strand Phuketen, a thaiföldi turistaparadicsomban. A helyi sajtó beszámolói szerint egy 25 éves magyar is áldozatául esett itt a járványnak. Fotó: Valentin Chebunin/Sputnik via AFP

Frissítés 10:30: Érdeklődésünkre a Külügyminisztérium bangkoki nagykövetsége tájékoztatása alapján azt a felvilágosítást adta, hogy a 25 éves magyar férfinál a kórházban ugyan kimutatták a fertőzést, de nem ebbe, hanem március 25-én elszenvedett motorbalesete súlyos sérüléseibe halt bele.

Egy magyar állampolgár is életét vesztette a koronavírusjárványban Thaiföldön, írja a helyi sajtó. A beszámolók szerint Phuketen, a népszerű turistaparadicsomban már száz koronavírusos esetet tartanak nyilván. A részletes listán 88. esetként tartják számon egy 25 éves magyar állampolgárét, aki a hírek szerint bele is halt a fertőzésbe.

A Thaiger beszámolója szerint a fertőzött magyar március 26-án betegedett meg, 35 közeli kapcsolatát is veszélyeztetettnek tartják, ezért keresik is őket a thai hatóságok. Egy másik helyi lap, a Newshawk Phuket híre szerint a férfi műtéten is átesett, vagyis ezek alapján más betegségben is szenvedhetett. A magyar férfi a hírek szerint november óta tartózkodott Thaiföldön.

link Forrás

A hírrel kerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, amint válaszolnak, frissítjük beszámolónkat.