A helyi sajtóhírek szerint egy 25 éves magyar is belehalt a koronavírusba a thaiföldi Phuketen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Kihalt strand Phuketen, a thaiföldi turistaparadicsomban. A helyi sajtó beszámolói szerint egy 25 éves magyar is áldozatául esett itt a járványnak.Fotó: Valentin Chebunin/Sputnik via AFP

Frissítés 10:30: Érdeklődésünkre a Külügyminisztérium bangkoki nagykövetsége tájékoztatása alapján azt a felvilágosítást adta, hogy a 25 éves magyar férfinál a kórházban ugyan kimutatták a fertőzést, de nem ebbe, hanem március 25-én elszenvedett motorbalesete súlyos sérüléseibe halt bele.

Egy magyar állampolgár is életét vesztette a koronavírusjárványban Thaiföldön, írja a helyi sajtó. A beszámolók szerint Phuketen, a népszerű turistaparadicsomban már száz koronavírusos esetet tartanak nyilván. A részletes listán 88. esetként tartják számon egy 25 éves magyar állampolgárét, aki a hírek szerint bele is halt a fertőzésbe.

A Thaiger beszámolója szerint a fertőzött magyar március 26-án betegedett meg, 35 közeli kapcsolatát is veszélyeztetettnek tartják, ezért keresik is őket a thai hatóságok. Egy másik helyi lap, a Newshawk Phuket híre szerint a férfi műtéten is átesett, vagyis ezek alapján más betegségben is szenvedhetett. A magyar férfi a hírek szerint november óta tartózkodott Thaiföldön.

A hírrel kerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, amint válaszolnak, frissítjük beszámolónkat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó