Az amerikai kórházak háromnegyedében kezelnek már koronavírusos betegeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Négy amerikai kórházból háromban kezelnek már igazolt vagy fertőzésgyanús koronavírusos betegeket, jelentette az AP egy, az amerikai egészségügy minisztérium által készített jelentésre hivatkozva. A jelentést még ma nyilvánosságra is hozhatják, de az AP már előzetesen betekintést nyert a tartalmába.

A hírügynökség beszámolója szerint a felmérés részeként március 23-27 között telefonon kerestek 323 kórházat. Mindössze 32 olyan akadt közülük, ahol egyáltalán nem kezeltek még csak gyanús eseteket sem, és 44 kórház nem válaszolt a megkeresésre. A többiben legalább egy, legalább gyanús esetet nyilván tartottak - és mivel a tesztek nem száz százalékosan megbízhatók, az USA-ban az eljárásrend szerint a gyanús eseteket is fertőzöttként kezelik a kórházakban.

A jelentésből az is kiderül, hogy az amerikai kórházakat problémák egymásba fűződő, egymást erősítő sora is sújtja. Nincs elég tesztjük, a tesztek eredményére sokat kell várni, nincs kellőszámú védőfelszerelés, a személyzet elcsigázott, nincs elég lélegeztető. Márpedig ezek együtt hamar dominóként dönthetik be a teljes ellátórendszert, írja az AP. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér