43 ezer alkalmazott állását függeszti fel a Disney World

külföld
2020 április 12., 07:39

Miután megállapodtak a szakszervezetekkel, az orlandói Walt Disney World szombaton a Facebookon bejelentette, hogy 43 ezer alkalmazott állását függesztik fel egy héten belül. 

Ez annyit tesz, hogy a munkatársak április 19. után nem kapnak majd fizetést, de társadalombiztosításuk tovább él még egy éven keresztül. 

A floridai Disney World a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató létesítmény az Egyesült Államokban. 

Múlt héten a Disney House of Mouse című animációs sorozatának stábjáról jelent meg, hogy a szakszervezeteken kívüli, „nem létfontosságú” alkalmazottak munkastátuszát és fizetését felfüggesztették.

Az orlandói telephelyen 200 ember marad munkában. Ők gondoskodnak a létesítmény biztonságáról, és lezárásáról. A cég a szakszervezetekkel megállapodott arról is, hogy akinek szüksége van, és igényli, azt tesztelik a vírusra. 

Az Orlando Sentinel eközben azt írja, hogy a Disney World hamarosan felfüggeszti összes alkalmazottját, azokat is, akik nem közvetlenül a létesítményen dolgoznak, ez pedig 77 ezer embert jelentene. Ez már akkor szám, ami megháromszorozná az orlandói munkanélküli-mutatókat. 

Disney World március 12-én zárta be kapuit. Akkor a hónap végéig döntöttek a bezárásról, ezt azóta határozatlan időre meghosszabbították. (Forbes)