Egy hónapja nem volt ilyen alacsony a spanyol halálozások száma

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Március 24-e óta nem fordult elő, hogy egy napon belül négyszáznál kevesebb ember halt volna meg Spanyolországban a koronavírus miatt. Vasárnap azonban 399 halálesetet regisztráltak, 11-el kevesebbet, mint szombaton, amit Fernando Simón, a veszélyhelyzeti központ vezetője is biztatónak nevezett. Az újonnan azonosított fertőzöttek száma március 17-e óta nem volt ilyen alacsony (4266).

Spanyolországban összesen majdnem 21 ezren haltak meg a járványban, ami a harmadik legmagasabb adat az Egyesült Államok és Olaszország után. 

Fernandó Simón, az egészségügyi veszélyhelyzeti központ vezetője hétfőn arról is beszélt, hogy múlt héten 700 ezer tesztet végeztek, sokkal többet, mint korábban, és már nemcsak kórházakban és idősotthonokban, ahol eleve nagyobb eséllyel találnak fertőzötteket. Így a korábbi 26,8 százalékos fertőzöttségi arány 3,1-re csökkent, ami szerinte közelebb lehet a teljes népesség fertőzöttségi arányához. (El País)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót