42 nap után akár egy órára is kiszabadulhatnak otthonaikból a spanyolok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Milyen zöldek a fák! Tetszik" - csodálkozott rá a Madridban élő brit Kate Walder nagyobbik fia, miután 42 nap bezártság után a spanyolországi kijárási korlátozások enyhítésének hála egy teljes órára kiszabadulhatott otthonuk fogságából.

Spanyolországban, ahol vasárnap március 20. óta a legalacsonyabb volt a koronavírusjárvány halálos áldozatainak napi száma, az elmúlt hat hétben a szigorú karanténszabályok szerint legfeljebb tíz percet lehetett egyidőben az utcán tölteni. Ez alaposan megviselte a kisgyermekes családokat é persze magukat a gyerekeket. Gondoljanak csak bele, ahogy maga Kate Walder is mondja a videóban, hat hét az szinte egy teljes nyári szünettel felér - egy olyan nyári szünettel, amikor nem lehet sehova se menni.

Walderék dokumentálták hat hét utáni első hosszabb sétájukat, így azt is, hogy azért még korántsincs vége a szigornak. Sétájuk egy pontján a rendőrök megállították őket, és hazaküldték a férjét, mert még most, a lazítás után is egyszerre legfeljebb egy szülő tartózkodhat az utcán a gyerekekkel. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér