Pesti Hírlap: Pénzügyi katyvasz az egész állatkert

A leltár sem volt hiteles a Fővárosi Állat- és Növénykert könyvelésében - írja a Pesti Hírlap keddi kiadása. A lap a fővárostól kérte ki az Állatkert 2019. harmadik negyedévi könyveléséről szóló könyvvizsgálói jelentést, és az abban foglaltak alapján tette ezt a megállapítást.

A jelentés szerint a könyvelésben lévő valószínűsíthető hibák lényegesek és átfogóak, meghaladják a „jelentős összeget”. Kiderült az is, hogy az állatkert leltára sem volt szabályos, azt ugyanis csak a leltár készítője írta alá, ellenőrök nem, így a leltár nem tekinthető hitelesnek.

Az eddig is sejthető volt, hogy az állatkert könyvelésével vannak gondok, a 2020. január 1-jén hivatalba lépő új gazdasági igazgató írt is erről egy levelet Karácsony Gergely főpolgármesternek. Persányi Miklós, az állatkert igazgatója ezután, februárban jelentette be a lemondását. Döntését korával indokolta, sokan azonban összekötötték a lépést azzal is, hogy februárban kiderült, kb. 20 milliárd forint hiányzik még a Biodóm befejezéséhez, és azt sem a főváros, sem a kormány nem kívánja biztosítani.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.