A német kormány a háború utáni legnagyobb gazdasági visszaeséssel számol

A német kormány az év eleji előrejelzésében 6,3 százalékos GDP-visszaeséssel számol, ami a háború utáni legsúlyosabb recessziónak számít, írja a Spiegel. Ezek szerint a német gazdaság csak 2022-re állnak vissza a járványhelyzet előtti szintre. Ugyanakkor jövőre már 5,2 százalékos fellendüléssel számolnak. 

A német kormány számításai szerint a foglalkoztatottak száma 370 ezer fővel esik vissza, a munkanélküliség pedig  5,8 százalékkal nőhet éves szinten. 

Peter Altmaier gazdasági miniszter a számok ismertetésekor arról beszélt, hogy intelligensen kell továbbtervezni a védekezési stratégiát, és nem lehet kapkodni, nehogy újra elkezdjen emelkedésnek induljon a fertőzöttek száma. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér