A német kormány a háború utáni legnagyobb gazdasági visszaeséssel számol

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A német kormány az év eleji előrejelzésében 6,3 százalékos GDP-visszaeséssel számol, ami a háború utáni legsúlyosabb recessziónak számít, írja a Spiegel. Ezek szerint a német gazdaság csak 2022-re állnak vissza a járványhelyzet előtti szintre. Ugyanakkor jövőre már 5,2 százalékos fellendüléssel számolnak. 

A német kormány számításai szerint a foglalkoztatottak száma 370 ezer fővel esik vissza, a munkanélküliség pedig  5,8 százalékkal nőhet éves szinten. 

Peter Altmaier gazdasági miniszter a számok ismertetésekor arról beszélt, hogy intelligensen kell továbbtervezni a védekezési stratégiát, és nem lehet kapkodni, nehogy újra elkezdjen emelkedésnek induljon a fertőzöttek száma. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér