„Jövőre se lesz olimpia, ha nem tudjuk megállítani a koronavírust”

Az idei tokiói olimpiai játékokat 2021-re halasztották, de a japán miniszterelnök,  Abe Sinzó szerint nem biztos benne, hogy jövőre megrendezik. Mivel világszerte tovább növekszik a fertőzöttek száma és a védőoltás kifejlesztése is még messze van, ezért szerinte kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy megrendezhetik-e az olimpiát jövő nyáron.

„Azt mondtuk, hogy az olimpiai és paralimpiai játékot úgy kell megtartani, hogy a sportolók és a nézők is biztonságban legyenek. Ilyen formában lehetetlen megrendezni a játékokat, hacsaknem sikerül megállítani a pandémiát” - mondta Abe.

A miniszterelnök véleményét osztja a japán orvosi szövetség (JMA) vezetője is, aki azt mondta, ha nem dolgozzák ki addigra a hatékony vakcinát, nehéz lesz megrendeznie az olimpiát. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér