SOTE-rektor: Optimista vagyok abban, hogy komoly járvány már nem lesz

"Nagyon optimista vagyok abban, hogy komoly járvány már nem lesz. Ebben bízom és természetesen ezt is szeretném. Remélem, hogy jövő tavaszra már el is felejthetjük ezt," mondta a SOTE rektora az Indexnek. Merkely Béla a most indult országos reprezentatív szűrésről elmondta, hogy 

nagyjából egy hónap múlva ismét megismétlik. 

"Tehát ez egy többszöri keresztmetszeti, és egyben követéses vizsgálat lesz", tette hozzá. A tervek szerint egy évig fog tartani a világviszonylatban is egyedülálló tesztelés. Merkely szerint az így kapott adatokkal tudják a járványügyi küzdelmet befolyásolni,

" hiszen a döntéshozók folyamatosan számítanak azokra a valóban tudományos alapú adatokra, amelyek egyértelműen és nagy biztonsággal mutatja a népességnek a fertőzöttségét."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.