335-re nőtt az áldozatok száma, 2942 azonosított fertőzött van az országban, 625-en gyógyultak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-tájékoztató honlap szombat reggel közölt adatai szerint  2942 főre nőtt az országban a beazonosított fertőzöttek száma. 79 fővel nőtt ez a szám péntek óta.

Az elmúlt egy nap során elhunyt újabb 12 krónikus beteg, és ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma. 625-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. 

A jelentés szerint jelenleg 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 52-en vannak lélegeztetőgépen. 

Arról is beszámol a tájékoztató oldal, hogy a Pesti úti idősotthon lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett azoknak az áldozatok száma, akik az otthon lakói voltak.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van Magyarország - írja az Operatív Törzs tájékoztatója, és emlékeztetnek arra is, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér