Az angolok visszaküldik a törököktől kapott védőfelszereléseket

Az Egyesült Királyság Törökországtól rendelt egészségügyi védőfelszereléseket, amik két hete meg is érkeztek, de kiderült, hogy nem megfelelő a minőségük, ezért visszaküldik őket, írja a Guardian.

400 ezer védőköpeny érkezett a török repülőgépeken, de egyik sem felel meg az Egyesült Királyság szabványainak, ezért a visszaküldés mellett az ár visszafizetését is követelik az angolok.

Azért is lett volna hatalmas szükség ezekre a védőfelszerelésekre, mert április 18-án a szakszervezetek kijelentették, hogy az egészségügyi dolgozók abbahagyják a munkát, ha nem biztosítanak nekik védőfelszerelést, ami igencsak fogyóban van az országban.

A török szállítmány ráadásul napokat késett, amiért a szakszervezetek erősen bírálták a kormányt. Végül többnapos késéssel, április 22-én megjött a szállítmány, de a rendelt mennyiségnek csak kevesebb, mint a tizede. Most ezt is vissza kell küldeni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér