Egy holland idősotthonban üvegfallal elválasztott konténerházban beszélgethetnek a családtagok egymással

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy holland idősotthon kitalálta hogyan találkozhatnak a lakók a családtagjaikkal anélkül, hogy fertőzésveszélynek tennék ki őket.

Olyan konténerszobát alakítottak ki, amit egy üvegfal választ ketté, és az egyik oldalán az otthonban lakó ül, a másik oldalon pedig a rokonok.

Fotó: Kitti

Az idősotthon vezetője szerint az Alzheimeres és demens lakóknak nagyon nehéz volt videóhíváson keresztül tartani a kapcsolatot a rokonaikkal, mert sokan nem értették ezt a technikát, azt hitték, hogy csak egy filmet néznek és nem válaszoltak a szeretteik kérdéseire. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér