Pálinkás József szerint a kormányzati sajtó nőellenessége a gyenge, elbizonytalanodott férfiak félelméből fakad

ÉLET
2020 május 12., 14:20

"Az utóbbi hetek ocsmány nőellenes megnyilatkozásai a veszedelmes fenyegetéssé aljasult kategóriába tartoznak," írja blogbejegyzésében a a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke. Pálinkás József, aki az első Orbán-kormány oktatási minisztere is volt, úgy látja, hogy

"a képviselőnőket a kormányzati sajtóban „eszelős, habzó szájjal gyűlölködő fúriáknak”, Szabó Tímeát egy „organizmus”-nak, Angela Merkelt egy „Honecker szagú NDK-s konfekciókosztümben feszülő megkeseredett kudarc”-nak nevező, vagy a nőkre szánalommal tekintő „urak” jól láthatóan megindították nőellenes kampányukat." 

Szerinte a "gyenge, elbizonytalanodott férfiak kisebbrendűségi érzéséből fakad ez a feltoluló gyűlöletet kiváltó félelem."

"Férfiak, akik a férfiasságukban, intellektusukban és érzelmi intelligenciájukban való bizonytalanságukat kompenzálják ezekkel az agresszív támadásokkal. Mert erős, fizikailag, szellemileg és érzelmileg egészséges, magabiztos férfiak nem félnek a nőktől, és nem bántják őket, sem szóval sem tettel,"

teszi hozzá. Pálinkás szerint ideje lenne belátni, hogy "a nők saját jogukon, egyenrangú félként vehetnek részt a munkamegosztásban munkahelyükön és a családjukban is."

"A huszadik századi gazdasági és szellemi fejlődés egyik legfontosabb tényezője az volt, hogy az emberiség női fele kilépett a háztartási munkából és megjelent a professzió területén. A huszonegyedik század közéletének (politikájának) legnagyobb lehetőségét a nők erőteljes megjelenése fémjelzi majd,"

írja.