Németország lazít a határokon, június közepétől minden ellenőrzés megszűnhet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Németország június 16-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt bevezetett határellenőrzést a francia, svájci és osztrák határon. Szombattól azonban lazítanak a szabályokon, és csak véletlenszerű ellenőrzések lesznek, jelentette be Horst Seehofer belügyminiszter. A luxemburgi határon már most hétvégén feloldják a korlátozásokat. Azt mondta

a cél, hogy június közepétől szabadon lehessen utazni Európában, de ha szükséges lesz, ismét le fogják zárni a határt.A Deutsche Welle idézi Heiko Maas külügyminisztert is, aki szerint az uniós tagállamoknak koordináltan kellene megnyitniuk a határaikat. Azt mondta, nem muszáj mindenkinek egyszerre lépnie ezekben az ügyekben, de nem is szabad versenyezni egymással. 

A német-osztrák határFotó: FrankHoermann/SVEN SIMON/Picture-Alliance via AFP

Maas figyelmeztetett, hogy az utazás szabadsága ugyan valóban az európai projekt egyik alapeleme, de ez a biztonságos utazás szabadságát is jelenti. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér