Németh Szilárd: A honvédség várja azokat a fiatalokat, akik a koronavírus-járvány következtében elvesztették az állásukat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A Magyar Honvédség várja azokat a fiatalokat, akik a koronavírus-járvány következtében elvesztették az állásukat és a hazát szeretnék szolgálni," mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV csütörtök esti műsorában. Németh Szilárd a kormány munkahelyteremtési egyik pillére az állami munkahelyteremtés, aminek része a honvédségi toborzás is. Bárki megtalálhatja a számítását a katonaságnál, tette hozzá. 

"Nemcsak fegyveres szolgálatról van szó, hanem ide várjuk a gépkocsivezetőket, várjuk a buszsofőröket, akik eddig a turizmusban dolgoztak, a közlekedési szabályt betartókat, tehát akik a forgalmat irányítják, azok is megtalálják itt a számításukat. (...) Őrzés-védőket, akik korábban vagyonőrök voltak,"

sorolta. 

Németh elmondta még, hogy könnyítettek a felvételi követelményeken, hogy minél többen bekerülhessenek. Ismertetése szerint a toborzás sikeres:

míg februárban 271-en jelentkeztek szerződéses katonának, addig áprilisban ez a szám már 853 volt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér