Németh Szilárd: A honvédség várja azokat a fiatalokat, akik a koronavírus-járvány következtében elvesztették az állásukat

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

"A Magyar Honvédség várja azokat a fiatalokat, akik a koronavírus-járvány következtében elvesztették az állásukat és a hazát szeretnék szolgálni," mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV csütörtök esti műsorában. Németh Szilárd a kormány munkahelyteremtési egyik pillére az állami munkahelyteremtés, aminek része a honvédségi toborzás is. Bárki megtalálhatja a számítását a katonaságnál, tette hozzá. 

"Nemcsak fegyveres szolgálatról van szó, hanem ide várjuk a gépkocsivezetőket, várjuk a buszsofőröket, akik eddig a turizmusban dolgoztak, a közlekedési szabályt betartókat, tehát akik a forgalmat irányítják, azok is megtalálják itt a számításukat. (...) Őrzés-védőket, akik korábban vagyonőrök voltak,"

sorolta. 

Németh elmondta még, hogy könnyítettek a felvételi követelményeken, hogy minél többen bekerülhessenek. Ismertetése szerint a toborzás sikeres:

míg februárban 271-en jelentkeztek szerződéses katonának, addig áprilisban ez a szám már 853 volt. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!