A rohingyák zsúfolt menekülttáboraiba is betört a járvány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Rohingya menekültek a mianmari határon a bangladesi Cox's Bazar körzetben.Fotó: MUNIR UZ ZAMAN/AFP

Igazolt koronavírusos fertőzöttet azonosítottak a bangladesi hatóságok az ország déli részén, a szomszédos Mianmarból elüldözött muszlim kisebbség, a rohingyák zsúfolt menekülttáboraiban. Az ország déli részén mintegy egymillió menekült él ilyen táborokban a Mianmarral szomszédos Cox's Bazar körzetben.

A körzetben egy helyi lakost is fertőzöttként azonosítottak. Mindkettejüket elkülönítették, és igyekeznek felkutatni a kontaktjaikat is.

A segélymunkások már jóideje figyelmeztetnek a járvány kitörésének veszélyére a nagyon túlzsúfolt, nem igazán higiénikus táborokban, ahol a népsűrűség négyzetkilométerenként negyvenezer főt is elérhet. Banglades a világ egyik legsűrűbben lakott országa, de ez a népsűrűség így is az országos átlag negyvenszerese. Ezekben a táborokban tíz négyzetméteres kunyhókban akár 12-en is élhetnek. (Via AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér