Müller Cecília: Az otthonmaradás helyett már a távolságtartáson lesz a hangsúly

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Szeretném hangsúlyozni, hogy jelen van a vírus, itt van köztünk. Csökken az új fertőzöttek száma, de a szabályokat továbbra is be kell tartani," mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs péntek délelőtti sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hangsúlyozta:

a következő hetekben már az otthonmaradás helyett a távolságtartáson és a maszkviselésen lesz a hangsúly.

A járvány visszahúzódásával az egészségügy is folyamatosan nyit, mondta. 

Május 18-tól elindulnak a szűrővizsgálatok, a fekvőbeteg-ellátásban a tervezhető műtéteket ismét elvégzik.

Hangsúlyozta, hogy a járványügyi készültséget továbbra is fenntartják. Alapszabálynak nevezte, hogy ha nem merül fel koronavírus-gyanú, akkor a beteg igénybe veheti a szolgáltatásokat. Ezt kérdőívvel, és testhőmérséklet-méréssel ellenőrzik, ha nincs gyanús, nem kell PCR-tesztet végezni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér