Áprilisban 860 ezer brit lett munkanélküli

Brutálisan növekedett a brit munkanélküliek száma áprilisban. Bár az első negyedévben még rekordokat döntött a foglalkoztatás - 76,6 százalékos volt a foglalkoztatottsági ráta, 0,6 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban -, áprilisra már beütött a krach.

Egy hónapon belül 860 ezer új munkanélkülit regisztráltak, ezzel csaknem megduplázódott, 2,1 milliósra gyarapodott a brit munkanélküliek száma. Ez 5,8 százalékos munkanélküliséget jelent, miközben az első negyedévben még csak 3,9 százalék volt a munkanélküli ráta.

A kimutatás szerint a februártól áprilisig tartó három hónapban a betölthető munkahelyek száma átlagosan 637 ezer volt, 210 ezerrel kevesebb, mint a tavalyi azonos időszakban és 170 ezerrel, 21 százalékkal kevesebb, mint a januárban zárult előző mozgó háromhavi időszakban. Ez példátlan zuhanás az adatok mérésének kezdete óta. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.