Áprilisban 860 ezer brit lett munkanélküli

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Brutálisan növekedett a brit munkanélküliek száma áprilisban. Bár az első negyedévben még rekordokat döntött a foglalkoztatás - 76,6 százalékos volt a foglalkoztatottsági ráta, 0,6 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban -, áprilisra már beütött a krach.

Egy hónapon belül 860 ezer új munkanélkülit regisztráltak, ezzel csaknem megduplázódott, 2,1 milliósra gyarapodott a brit munkanélküliek száma. Ez 5,8 százalékos munkanélküliséget jelent, miközben az első negyedévben még csak 3,9 százalék volt a munkanélküli ráta.

A kimutatás szerint a februártól áprilisig tartó három hónapban a betölthető munkahelyek száma átlagosan 637 ezer volt, 210 ezerrel kevesebb, mint a tavalyi azonos időszakban és 170 ezerrel, 21 százalékkal kevesebb, mint a januárban zárult előző mozgó háromhavi időszakban. Ez példátlan zuhanás az adatok mérésének kezdete óta. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!