Áprilisban 860 ezer brit lett munkanélküli

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Brutálisan növekedett a brit munkanélküliek száma áprilisban. Bár az első negyedévben még rekordokat döntött a foglalkoztatás - 76,6 százalékos volt a foglalkoztatottsági ráta, 0,6 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban -, áprilisra már beütött a krach.

Egy hónapon belül 860 ezer új munkanélkülit regisztráltak, ezzel csaknem megduplázódott, 2,1 milliósra gyarapodott a brit munkanélküliek száma. Ez 5,8 százalékos munkanélküliséget jelent, miközben az első negyedévben még csak 3,9 százalék volt a munkanélküli ráta.

A kimutatás szerint a februártól áprilisig tartó három hónapban a betölthető munkahelyek száma átlagosan 637 ezer volt, 210 ezerrel kevesebb, mint a tavalyi azonos időszakban és 170 ezerrel, 21 százalékkal kevesebb, mint a januárban zárult előző mozgó háromhavi időszakban. Ez példátlan zuhanás az adatok mérésének kezdete óta. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér