Brüsszel felépítette, a házi cincér tönkretette

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A járványhelyzet miatt elrendelt intézkedések enyhítésével sem nyit ki egyelőre a fonyódi Várhegyi Széplátó, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt, közölte az MTI-nek Hidvégi József polgármester. A városvezető szerint "még kérdéses, hogy idén látogatható lesz-e újra az évi 30 ezer látogatót vonzó építmény, amelynek helyreállítási költségét 50-60 millió forintra becsülik." A kilátót 2011-ben, 67 millió forint uniós támogatásból építették. 

Fotó: Fonyód Média/Youtube

Hidvégi elmondta még, hogy a szakértői vélemények szerint a kivitelező kellő fakezelésének elmaradása miatt költözhettek a gerendákba már beépítés előtt házi cincérek, nedvességet beengedő lukakat hagyva maguk után, továbbá egy szintén kezdetektől a fagerendákban lévő, belülről korhadást indító gombafaj is kikezdte az építményt. 

A problémára és annak súlyosságára egy turistaként tavaly a kilátóban járó szakember hívta fel a város figyelmét,

az őszi karbantartás során pedig be is bizonyosodott. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér