Brüsszel felépítette, a házi cincér tönkretette

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A járványhelyzet miatt elrendelt intézkedések enyhítésével sem nyit ki egyelőre a fonyódi Várhegyi Széplátó, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt, közölte az MTI-nek Hidvégi József polgármester. A városvezető szerint "még kérdéses, hogy idén látogatható lesz-e újra az évi 30 ezer látogatót vonzó építmény, amelynek helyreállítási költségét 50-60 millió forintra becsülik." A kilátót 2011-ben, 67 millió forint uniós támogatásból építették. 

Fotó: Fonyód Média/Youtube

Hidvégi elmondta még, hogy a szakértői vélemények szerint a kivitelező kellő fakezelésének elmaradása miatt költözhettek a gerendákba már beépítés előtt házi cincérek, nedvességet beengedő lukakat hagyva maguk után, továbbá egy szintén kezdetektől a fagerendákban lévő, belülről korhadást indító gombafaj is kikezdte az építményt. 

A problémára és annak súlyosságára egy turistaként tavaly a kilátóban járó szakember hívta fel a város figyelmét,

az őszi karbantartás során pedig be is bizonyosodott. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!