Megkezdődött a magyar koronavírus-vakcina fejlesztése

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megkezdődött az új koronavírus-vakcina fejlesztése, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca közleménye szerint

"a két intézmény a közelmúltban Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter jelenlétében írta alá a korszerű hazai oltóanyag-gyártás létrehozásának elősegítésében való együttműködést."

Az NNK jelenleg már 30-40 különböző személyből származó izolált Covid- 19 vírussal rendelkezik, ami kellő alapot biztosít a vakcinafejlesztéshez. A kutatás jelenlegi fázisában először kiválasztják azokat a különböző vírustörzseket, amelyeket fel kell használni a fejlesztés során, majd tesztelik azokat a sejtkultúrákat, amelyek a leginkább alkalmasak a vakcina kifejlesztéséhez. A hatékonyságvizsgálatokat követően kezdődhetnek meg az állatkísérletek, írják. 

"Az ambiciózus tervek szerint már idén októberben elindulhat a vakcina kisszériás gyártása,"

zárul a közlemény. Az amerikai Moderna kedden közölte, hogy bíztatóan alakul a t a koronavírus elleni vaknicájuk az első emberkísérlete.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó