Megkezdődött a magyar koronavírus-vakcina fejlesztése

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megkezdődött az új koronavírus-vakcina fejlesztése, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca közleménye szerint

"a két intézmény a közelmúltban Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter jelenlétében írta alá a korszerű hazai oltóanyag-gyártás létrehozásának elősegítésében való együttműködést."

Az NNK jelenleg már 30-40 különböző személyből származó izolált Covid- 19 vírussal rendelkezik, ami kellő alapot biztosít a vakcinafejlesztéshez. A kutatás jelenlegi fázisában először kiválasztják azokat a különböző vírustörzseket, amelyeket fel kell használni a fejlesztés során, majd tesztelik azokat a sejtkultúrákat, amelyek a leginkább alkalmasak a vakcina kifejlesztéséhez. A hatékonyságvizsgálatokat követően kezdődhetnek meg az állatkísérletek, írják. 

"Az ambiciózus tervek szerint már idén októberben elindulhat a vakcina kisszériás gyártása,"

zárul a közlemény. Az amerikai Moderna kedden közölte, hogy bíztatóan alakul a t a koronavírus elleni vaknicájuk az első emberkísérlete.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó