Müller: A legnagyobb kihívás, hogy a zárt közösségekben is visszaszoruljon a vírus

"Az aktív fertőzöttek 41 százaléka budapesti, 59 százaléka pedig vidéki," mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: jelenleg 436-an vannak kórházban, közülük 27-en lélegeztetőgépen.

"A legnagyobb kihívás, hogy a zárt közösségekben is visszaszoruljon a vírus,"

jelentette ki. Müller felhívta a figyelmet, hogy nem nőtt az érintett idősotthonok száma. A 33 idősotthon 141 gondozója és 836 lakója pozitív, eddig 115 fő vesztette életét ezekben az intézményekben. 

Újságírói kérdésekre válaszolva Müller elmondta, hogy

  • folyamatosan vizsgálják, hogy milyen ellátásokat lehet ismét igénybevenni az egészségügyben. Kiemelte: mindenki csak előzetes időpont egyeztetés után induljon el. 
  • Az idősek vigyázhatnak unokáikra, de előtte, utána, és közben is gyakran és alaposan mossanak kezet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér