Hátborzongató kádári strandbüféstílusban építették át az egyik Feszl-pavilont a Városligetben

Újabb fordulat a Városligetet évek óta elcsúfító elátkozott pavilonok ügyében: az egyik pavilont egy kommunizmus-korabeli balatoni büfébódé stílusában alakították át, ilyenre:

De hogy is jutottunk idáig?

 "Ez a kicsi, de szimbolikus beruházás mutatja, hogy milyen minőségben képzeljük el az egész park rekonstrukcióját." 

Ezt Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt vezérigazgatója nyilatkozta még 2017-ben az úgynevezett Feszl-pavilonokról. Ezeket a Feszl Frigyes építész 160 éves terveinek leporolása után, 3 példányban felépített álrégi elárusító pavilonokat feltehetőleg azért tolták ennyire a középpontba, mert jóval előbb elkészülhettek, mint a Liget-projekt nagy épületei.

Csakhogy a projekt folyamatos problémákkal küszködött, nem függetlenül attól, hogy a XXI. században épültek fel a pavilonok XIX. századi tervek és igények alapján, így eleve alkalmatlanok voltak a funkciójuk betöltésére. Ami az lett volna, hogy a gagyiárusok kiűzése után kulturált környezetben lehessen igényes ajándéktárgyakat és ételeket-italokat vásárolni.

Az első üzemeltető sokat tartott zárva, amikor pedig kinyitott, rendkívül drága, illetve gagyi tárgyakat árusított. Az utódja 2019-ben érkezett, a helyzet viszont nem sokat javult: 2020. márciusában a háromból két épület zárva volt, a harmadikba pedig belebontottak. 

Ekkor írta az nekünk Papp Viktor, az üzemeltető képviselője levelében azt, hogy

„(...) nem az épület felújítása zajlik, nem lehullottak az építőanyagok, hanem nagy erőkkel, sok újdonsággal készülünk az újranyitásra, így a Városliget Zrt. engedélyével, saját költségünkön közönségforgalmi fejlesztéseket építünk be, ami megítélésünk szerint tovább fogja javítani a látogatói élményt és a kiszolgálást.”

Most derült ki, hogy milyen lett a felturbózott, nagyobb látogatói élményt nyújtó egyik Feszl-pavilon. Ilyen:

Fotó: Zimborás Gábor

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó